Az egész úgy kezdődött, hogy nyertem két jegyet Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljára, Norvégiába. Ez volt minden álmom, nagyon szerettem volna egyszer részt venni a fesztiválon, de sajnos sosem volt pénzem belépőjegyre. Most nyertem, ráadásul kettőt… Szuper dolog, mert nyerni egyébként is jó, ezek a jegyek pedig több száz ezer forintnyi értéket képviseltek. Csakhogy a jegyekhez szállás és utazás nem tartozott… A fennmaradó, elég borsos összeget nekem kellett kigazdálkodni.

kabinbőrönd

A szüleim segíttetek

Cikik, nem ciki, a végén a szüleimhez kellett fordulnom segítségért. Kevés idő maradt már csak a szervezésre, csak a legolcsóbb, fapados jegyet tudtam megvásárolni és szállást is csak nagy sokára és nehezen találtam. Szerencsére regisztráltam egy internetes oldalra, ahol az emberek felajánlhatják a kanapéjukat másoknak, így egy jófej norvég lánynál volt lehetőségem tölteni a fesztivál egy hetét, viszonylag olcsón.

Már csak egyetlen nehézség marad: hogyan pakoljak be egy hétre elég holmit, ha a repülőgépre csak a kézipoggyászt vihetem fel?

Megoldás: a megfelelő kabinbőrönd

Kínomban rengeteg utazós csoportba regisztráltam… Vajon hogyan lehetne megoldani, hogy mindenem elférjen, de költsgéhatékony és kényelmes is legyen?

Egy kedves lány végül megadta a használható megoldást: az ember nagyjából mindent el tud pakolni egy kézipoggyászban, amit pedig nem, azt felveheti a repülőtéren – Norvégiában ilyenkor még nem mindig kegyes az időjárás, senki nem néz majd megvetően, hogyha esetleg vaskos pulóverek kötelékében érkezem. A legjobb, ha a gépre egy minél kompaktabb, elhetőleg kemény fedelű bőrönddel szállok fel. Ez nekem is kényelmes és az ellenőrzésnl sem tűnik úgy, mintha túl sok holmim lenne összezsúfolva. Csak arra kell vigyázni, hogy a kabinbőrönd nagyon jó minőségű legyen, hogy a csatok, zipzárak biztosan tartsanak és bírják a terhelést.

Küldetés: táskashoppingolás

Szóval, kellett nekem egy jó minőségű kabinbőrönd, ami még a légitársaság szabványainak is megfelel… Azt hittem, ilyen könnyen találhatok, de végül a dolog a vártnál alaposabban feladta a leckét. Megnéztem az összes környékbeli boltot, de vagy nem volt megfelelő méretű táska, vagy az árral vagy a kinézettel nem voltam elégedett.

Aztán találtam egy kabinbőrönd webáruházat. Na jó, kicsit eufemisztikus így hívni egy divattáska webshopot, de végül is a lényeg számomra a repüléshez használt táska volt.

Szerencsére az áruházban minden adatot megadtak, ami alapján választani lehetett, ráadásul úgy láttam, elég jó minőségűek az áruk: sok bőröndre 5-10 éves gyártó garancia volt, ráadásul a kereskedő is vállalta, hogy 30 napos elállást biztosít, sőt, egy “csomagcsere” programja is volt: ha valami gond lett volna a táskával, 30.000 forint felett ingyen, alatta pedig nagyon jutányos áron visszaküldhettem volna az egészet.

Egy kicsit már szorított az idő, de nem teketóriázhattam sokat. Gyorsan megrendeltem a kiválasztott darabot. Hála istennek a webshopban biztonságosan, a Barionon keresztül is tudtam fizetni, úgyhogy már csak szorítani kellett, hogy megérkezzen a bőröndöm.

Mi az, hogy megérkezett, szinte száguldott! Már két nappal a rendelés után mehettem is átvenni a csomagot a futártól. Ekkor már bizakodni kezdtem, hogy jó úton járok. Csak férjenek be a holmijaim!

Kupi-challenge

A következő másfél napnak a kupi-challenge nevet adtam. Akármennyire is szuper egy kabinbőrönd, egy heti ruhát és egyéb kellékeket elpakolni, ráadásul repülőgép-kompatibilis formában, még így sem egyszerű.

Két napig csak pakoltam, válogattam, pakoltam, válogattam, aztán végre sikerült betennem mindent. Szerencsére a táska önsúlya nagyon kicsi volt, így éppen sikerült bennemaradnom a megengedett legnagyobb kézipoggyász súlyhatárban.

Csak az élmények nem fértek bele a táskába!

Szerencsére az apró kis bőrönd jól bírta az utazást. Nem szakadt el, nem vált le a cipzárja, sőt, azt is bírta, mikor visszafelé a hosszú várakozás során egy kicsit rátelepedtem pihenni – mondjuk ezt a megoldást senkinek nem ajánlom.

A kabinbőröndnek egyetlen hibája volt: az élményeim sajnos a kompaktsága ellenére sem fértek bele. Azokat kénytelen voltam a szívemben hazahozni. Kicsit később majd ezekről a dolgokról is mesélek!