Az egyik nagyon jó barátom, Zoli elektronikus zenét kever. Otthon egész jó kis hangrendszere van hozzá, csak sajnos lakásban lakik. Már nagyon régóta beszélünk róla, hogy egyszer majd kell tartanunk egy bulit, ahol ő szolgáltatja a zenét, csak a helyszín hiányzott eddig.

Múlt héten aztán úgy tűnt, mégiscsak eljön a mi időnk. Felhívtak a szüleim, és megkértek, hogy vigyázzak egy hétig a házukra, amíg ők Korzikán nyaralnak.

Én persze rögtön hívtam Zolit, hogy végre megcsinálhatjuk a régóta áhított bulit. A szüleim háza ugyanis elég nagy, és a szomszédok viszonylag távol vannak minden oldalon. Persze azért szólni kell majd nekik a dologról.

Zolival rögtön elkezdtük tervezgetni a partyt, föl is hívtunk egy csomó embert, hogy megkérdezzük, ráérnek-e. Aztán elkezdtük a szervezésen törni a fejünket. Hogy legyen az italozás, mennyit vegyünk, stb. És az étellel ugyanúgy.

Végül arra jutottunk, hogy anélkül, hogy tudnánk a körülbelüli létszámot, gyakorlatilag egy dolgot tudunk elintézni: a party kellékek megrendelését.

Zoli rögtön mutatott is egy jó kis honlapot, ahol mindent egy csapásra megtaláltunk. Egy kis nézeteltérésen kívül, gyakorlatilag 10 perc alatt elintéztük a party kellékek kérdését. Legalábbis úgy tűnt.

Aztán kiderült, hogy a lufikat meg lehet rendelni héliumos töltéssel is, és ekkor elszabadult a pokol. Elsőnek úgy nagyjából 50 db lufira gondoltunk, csak a hangulat kedvéért. Mikor kiderült, hogy héliumos töltetű, Zoli rögtön 200 db-ot akart belőle. Mondtam neki, hogy az egy kicsit sok lesz, de végül addig magyarázott, míg a végén úgy éreztem, hogy lukat beszélt a hasamba, és inkább engedtem neki: rendeljünk hát 200 db-ot.

Azt ugyan nem tudom, hogy ha az összes lufit beszuszakoljuk a házba, az emberek hol fognak bulizni, de sebaj. A lufiknál általában a személyes átvételt javasolják, ezért azt is ki kellett találnunk, hogyan szállítsunk el ekkora mennyiséget.

Szerencsére Zoli valahogyan elintézte telefonon, hogy kihozzák a lufikat. Biztos a kinyírhatatlan beszélőkéjét vetette be a cégnél is, ezzel érte el, hogy kiszállítsák nekünk a lufikat. Mindenesetre megdicsértem a dolog miatt, én biztosan nem tudtam volna ezt elérni.

Szóval a party kellékek problémája most már teljes körűen megoldott, így koncentrálhatunk a többi dologra. Remélem, ezek is olyan simán mennek majd, mint a kellékek megrendelése, mert akkor biztosan nem lesz probléma.

Én pedig már alig várom, hogy halljam Zoli keverését egy igazi nagy buli keretein belül.