A barátom elektronikus zenész, szóval elég gyakran érek haza közös lakásunkba a munka után arra, hogy őrült, dübörgő zene szól. Ő nagyon sokszor észre sem veszi, ha a szomszédok ingerülten kopogtatnak az ajtón, egyáltalán nem érdekli semmi, csak a zenéje. Engem megpróbált párszor rávenni, hogy énekeljek rá néhány hangot az éppen készülő lemezére, volt is nagy sértődés, amikor nemet mondtam, mondván ilyesmiben nem szeretnék részt venni. Zavarta, hogy megpróbálom kizárni őt, vagy inkább saját magamat abból, amivel ő foglalkozik, amit ő csinál nagy szenvedéllyel. De nem tudtam mit kezdeni ezzel, engem tényleg nem érdekelt ez a dübörgő zene, őt meg ezen kívül semmi más nem érdekelte lassan, komolyan, igazán kiábrándító volt, hogy nem képes mással foglalkozni. Lassan már engem is elhanyagolt, ez volt az utolsó törés, hogy nem akartam felénekelni neki, ő meg szerette volna, hogy hozzájáruljak a dologhoz. Nagyon kiábrándító volt számomra, tényleg, elképesztően nem akartam már vele lenni. Eljött az a pont, hogy elterveztem, szakítani fogok, mert nem bírom tovább a vele egy légtérben élést, létezést. Aztán ő egy kulccsal a kezében jött haza, rám nézett, és azt mondta, vett nekem egy autót. Nem voltam biztos benne, hogy ez most egy kiugrási kísérlet-e a rettenetesen elhanyagolt és haldokló kapcsolatunk megmentésére, vagy csak a szokásos behízelgés, hogy egy ideig még vele legyen, hogy időlegesen elhallgattasson. Mindenesetre eléggé örültem a kocsinak, egy közepes minőségű járgány volt. Azt mondta Ede, menjünk el együtt, és vegyünk bele minőségi motorolajat, hogy minél tovább bírja, jól szolgáljon engem a kicsi kocsi. Én azt javasoltam, hogy inkább a motorolaj webshopot válasszuk, egy barátnőm néhány napja a kávézóban dicsérte is az olajwebshop.hu oldalát, azt mondta, hogy nincs ennél jobb motorolaj webshop. Gyors a kiszállítás, nagy a választék, és az oldalon rengeteg információ van az adott termékekről. Főleg egy nőnek lehet nagy segítség ez, például nekem sincs fogalmam a motorolajokról, szóval eléggé rám fér, hogy kiokosítsanak a témából.

Ede lelkesen ült mellém, végigböngésztük az oldalt, és kiválasztottuk a tökéleteset a motorolaj webshopból. Egy mannol márkájú volt, amiről azt írták, hogy a hidegindítást is lehetővé teszi, ráadásul a szélsőséges hőmérséklettel sincs gondja. Megrendeltünk tehát.

A kiszállítás gyors volt, a motorolaj hibátlan állapotban került hozzánk, gyorsan ki is próbáltuk. Ede lement, gyorsan a helyére tette a kocsiban, és kíváncsian vártuk, mi lesz a következő dolog, ami történik majd. Ede az anyósülésre ültetett, és beindította a kocsit. Azt mondta, egészen máshogy szól, mint előtte, szinte dorombol, mint egy sportkocsi, egészen le volt nyűgözve. Nekem is tetszett a kocsi hangja, de mivel nem értettem hozzá, és előzetes tapasztalatom sem volt, nem nagyon tudtam hozzászólni a témához. De eléggé bezsongtam, már attól is, hogy vezethetek egy saját autót, Ede az én nevemre vette, a motorolaj is az én nevemre volt rendelve, szóval egészen olyan volt, mintha hazaértem volna a saját egzisztenciámba. Mindenesetre nagyon boldog voltam ettől az egésztől, még Edének is örültem, hogy ott ül mellettem, és mutogatja, mit hol találok az autóban. Mikor megsimogatta az arcomat, éreztem a motorolaj szagát az ujjain. Meghatódtam, éreztem, hogy el fogom sírni magam, ha nem történik valami.

Azóta is azt a motorolajat rendeljük, az összes barátomnak ezt ajánlom. Nagyon jól megy tőle a kocsi, és Edével is javult a kapcsolatom, egy ideje turbékolunk, mint az aranyos kis galambok. Valójában hálát adok az Úrnak, hogy egy ilyen kedves férfit teremtett mellém, Ede oldalbordája szívesen vagyok. Szeretet, béke, motorolaj!