Egy korábbi cikkemben már írtam arról, hogy mennyire jók és hasznosak a természetes gyógymódok, de az azóta eltelt idő alatt be kell vallanom, hogy egy picit azért változott a véleményem egy kis tapasztalat árán. Szilveszterkor történt az eset, és minden egy nagy bulival kezdődött, amit már hónapokkal ezelőtt megbeszéltünk a barátnőmmel, hogy megyünk, hiszen ilyen egy évben csak egyszer van. Már napokkal előtte nagyon nyomott és erőtlen voltam, de úgy voltam vele, hogy ha törik, ha szakad, én akkor is elmegyek. A nagy napon át is jött már délelőtt Zita, hogy legyen időnk elkészülni estére, hiszen a lányok mindig hosszasan szöszmötölnek a külsejükkel. Egy idő után látta rajtam, hogy nem vagyok olyan kirobbanó formában, úgyhogy aggódva kérdezte tőlem, hogy biztosan megyünk-e, nem vagyok-e rosszul, ha szeretném, akár otthon is maradhatunk. Erősködtem, hogy minden a legnagyobb rendben, csak egy kis múló gyengeség lehet, estére összekapom magam.

Zitának az volt az elmélete, hogy biztos vitaminhiányom van, mivel mostanában folyton csak rohantam és kissé elhanyagoltam a testem. Mondta, hogy ő az utóbbi időben étrendkiegészítő vitaminokat szed, és ezektől sokkal frissebbnek érzi magát, a mindennapokat is jobban bírja. Elő is kotort egy dobozt a táskájából, pontosan emlékszem Eurovit Multilong volt. Adott is pár szemet, hogy most azonnal vegyek be egyet, de maradjon az elkövetkező napokra is néhány, aztán meglátom, hogy szeretnék-e ilyet szedni vagy sem. Hát, meg kell hagyni, végigbuliztam az egész éjszakát, annyira jót tett a sok vitamin, éreztem is, hogy hálás a szervezetem, annak ellenére, hogy a másnapot főként alvással töltöttem. Kérdeztem is Zitát, hogy mégis hol lehet ilyet kapni, mert én is szeretnék beszerezni egy ilyet vagy valami hasonlót. Hamar el is árulta a nagy titkot, hogy ő az internetről rendeli ezek, mert ez már olyan modern dolog, ráadásul nem kell a gyógyszertárban a többi beteg ember között várakozni, ami azért – valljuk be – igencsak fertőzésveszélyes.

eurovit multilongAz újévet rögtön azzal is kezdtem, hogy rendeltem több dolgot, de legfőképpen Eurovit Multilongot, mert tudtam, hogy csak úgy leszek ellenálló a nyavalyákkal szemben, ha megerősítem az immunrendszerem, márpedig évvégén igencsak csökkent üzemmódban működött. Ehhez hozzájárult a téli fáradtság, a stressz az ünnepek miatt, és egy óriási adag kimerültség. A természetes gyógymódok nem biztos, hogy minden esetben annyira jók, főleg ilyen nagyfokú igénybevétel esetén, úgyhogy arra az elhatározásra jutottam, hogy megpróbálom a kettőt együtt alkalmazni, és a megfelelő mértékű egyensúlyt fenntartani.

Amióta rendszeresen szedem a vitaminokat, jobb a közérzetem, jobban bírom a stresszt, és már több bulit is megjártunk a baráti társasággal, akik eleinte nem értették, hogy hirtelen mitől lettem annyira jól, de elárultam nekik is, hogy bizony az interneten keresztül rendelem a vitaminokat és más nyomelemeket, sőt most már a fájdalomcsillapítót is, mert pont az ilyen hajnalig elnyúlt mulatozások után van rá a legnagyobb szükségem.