A családunkban már teljesen megszokott, hogyha valaminek utána kell nézni a neten, az első akit zaklatnak, én vagyok. Nem mintha annyira nehéz volna beírni a keresett kifejezést a google keresőjébe. Valamiért azt hiszik, hogy attól, hogy sokat ülök a gép előtt, én valami nagy informatikus szakértő vagyok. Pedig nem hiszem, hogy a zenehallgatástól bárki is informatikus zseni lenne, sőt, a közösségi oldalak bújása sem tesz számítógép guruvá. Úgy kezdődött a dolog, hogy apukám jött, és megkérdezte: Te tudtad, hogy a klíma fűtésre is használható? Mire én rávágtam, hogy persze, hiszen ezt mindenki tudja.

Innentől kezdve egy perc nyugtom sem volt egész délután, mert meg kellett keresnem, hogyan működnek ezek a fűtésre is alkalmas klímák, hogyan telepítik fel őket, hogyan is működik ez az egész. Mert Apukám most a fejébe vette, hogy neki egy ilyenre van szüksége, mert elege van belőle, hogy mindig hideg van a lakásban, és fázik a hálószobájukban. Nem akarja teljesen lecserélni a fűtést, meg jelenleg túl nagy beruházás is lenne, de mindenképp szeretne egy olyan készüléket, amivel akkor is tud fűteni, ha amúgy órákat kellene várni rá, hogy végre átmelegedjenek a radiátorok. Ezzel az ötlettel alapvetően semmi bajom sincsen, egyszerűen csak arról van szó, hogy mindig mindent velem kerestetnek meg, mintha ők nem tudnák, hogyan kell. Pedig pontosan tudják. Mindenesetre segítettem neki. Megnéztünk pár összehasonlító oldalt, kerestünk a témában készült cikkeket, árusító oldalakat. Vannak olyan helyek, ahol a klímát ingyenesen szerelik fel, és találtunk olyan oldalt is, ahol eleve a szereléssel együtt vannak meghirdetve az árak. Persze ezt választottuk, mert itt biztos, hogy nem sóznak majd a nyakunkba valami extra költséget, amire magunktól nem is gondoltunk volna.

A klíma kiválasztásánál először azt kell átgondolni, hogy pontosan mire is akarjuk használni, mi a célunk vele. Esetünkben ez a kiegészítő fűtés, és nyáron pedig a hűtés. Nagyon várom, hogy végre klimatizált legyen a szobám, akkor nem kell nyáron kimozdulnom sem a meleg elől menekülve, maradhatok a szobámban, hallgathatom a kedvenc zenéimet izzadás nélkül. A fűtő funkció is nagyon jól fog jönni, mert nem szeretem, hogy hazajövök, és hideg van, és csak akkor kapcsolják be a fűtést, ha már mindenki hazaért. Persze, én meg fagyjak meg. Persze, ilyenkor bosszúból a szokásos fülhallgató helyett kiteszem hangfalra a zenét as családom és a szomszédaim legnagyobb örömére.

Nem is értem, miért nem használtunk eddig ilyen klímákat fűtésre. Sokkal egyszerűbb, hogy mindenkinek van egy kis szabadsága a fűtésben, és nem kell fagyoskodnunk azért. mert valaki még nem akarja bekapcsolni a fűtést.

Szóval végül apa  a technikában nem bízva egyeztetett időpontot telefonon, és úgy néz ki, most már végre lesz klíma a szobámba, aminek nagyon örülök.