A zenéléshez, akár elektronikus akár akusztikus zenéről beszélünk, elengedhetetlen egy zenei stúdió megléte, ahol lehet rögzíteni az elkészült zeneszámokat és albumokat. Én meg néhány barátom, kitaláltuk hogy csinálunk egy stúdiót befektetés céljából. Hiszen az új bandák mindig törnek föl, a kereslet csak nőni fog, a jelenlegi stúdiók pedig folyamatosan tele vannak megrendelésekkel.

Ki is néztük a helyet, hogy hova szeretnénk telepíteni a stúdiónkat. Megterveztünk mindent, de a kivitelezés több nehézségbe is ütközött. A hangszigetelés volt a kisebb probléma, mert el tudtuk lesni elődeinktől, hogyan érdemes leszigetelni egy stúdiót. De a fűtés megoldhatatlannak látszott.

Először is, nem akartunk nagy átalakításba fogni ami a falak fúrását vagy nagy csőrendszerek kiépítését jelenti. Másik fontos szempont volt még az idő, hiszen egy-egy fűtő rendszer beszerelése igen lassan halad, mi pedig szerettünk volna minél előbb munkába állni. A legnagyobb problémát viszont az akusztika jelentette. Mert ugye, ez egy sarkalatos pont a zenei stúdiók tervezésénél, hogy akusztikus legyen, különben a felvett hangminőség sérül. A fűtőtestek viszont elég nagyok, az alakjuk is problémát jelent és sok helyet foglalnak.

Sokáig latolgattuk az esélyeket, amikor is rátaláltunk az elektromos mennyezetfűtésre ezen az oldalon: elektromospadlofutes.info/rendszer/mennyezetfutes .

Nagyon megörültünk, mert ezzel megtaláltuk a tökéletes megoldást, ami minden kritriumunknak megfelel! Hiszen a mennyezetfűtés felszerelése egyszerű és gyors, csak fel kell ragasztani a fűtőszőnyeget a plafonra és már kész is. Nem kell alapozni vagy komoly átalakításokba fogni. És nagy fűtőtestek sincsenek, így nem zavar be a akusztikába és helyt sem foglal!

Ami még nagyon jó benne az az ára, mert sokkal olcsóbb mint egy konvekciós fűtőrendszer. Nem csak a beszerelésnél tudunk spórolni vele, hanem a folyamatos szerviz díjat is megússzuk, hiszen a rendszer nem igényel semmilyen ellenőrzést. Nagyon strapabíró, nem romlik el gyorsan, így nem kell azon aggódni, mikor kell kicserélni az egészet megint. Ha pedig mégis elromlana, a javítása gyors és nem igényel nagy munkát. És még hatásfoka is jobb, tehát alacsonyabbra tekert termosztáttal is el lehet érni ugyanazt a komfortos hőérzetet. Ez nem csak a pénztárcánknak jó, hanem a bolygónknak is, hogy nem pocsékoljuk feleslegesen az energiát.

A mennyezetfűtés sugárzó hővel működik. Tehát nem a levegőt melegíti fel, hanem közvetlenül adja át a hőt a falaknak és az embereknek. Így nem kavarja fel a port, ami megint jó szakmai szempontból, továbbá még egészségesebb is. Sőt, a hangszerek sem fognak így elhangolódni a melegtől, vagy a hirtelen hőmérséklet változásoktól!  Ezzel a zenészek megspórolhatják a folyamatos hangolással járó munkát, és nekünk sem fog időkiesést eredményezni.

Tehát mi az elektromos mennyezetfűtés mellett döntöttünk, és nem bántuk meg. Mert nem csak olcsó megoldásról van szó, hanem nagyon hatékony is, és a stúdiónkban tökéletesen megfelel! Bár természetesen lakásokba is be lehet szerelni, ami szintén egy jó ötlet szerintem. El is gondolkoztam azon, hogy otthonra is mennyezetfűtésre váltok! Mert tényleg nagyon megéri. nemsokára megkezdjük a munkát az elkészült stúdiónkban. Nagy öröm, hogy ezzel mi is hozzáadhatunk egy kicsit a zenéhez.