A családom soha nem értette, hogy miért szeretem ennyire az elektronikus zenét. De persze, hogyan is érthetnék, amikor elég nagy szakadék van köztem és mindenki között a családban, ami az életkort illeti. Mivel nincsenek velem egykorú unokatestvéreim, nekem mindig csak a barátaimra kellett hagyatkoznom. Barátokat pedig sokfelé szereztem: az iskolában is, még a munkahelyemen is; de a legtöbbet és legszorosabb barátságokat egy blogon keresztül szereztem, még iskolás koromban, ahol az elektronikus zene volt a téma. Tudjátok, hiába kötnek össze a tanóra, vagy a közös főnök gyalázása, mégiscsak az lesz az igazi barátod, akivel egyezik az érdeklődési köröd. És nekem az elektronikus zene a mindenem. Ma már kevésbé vagyok aktív ezen az oldalon, de még mindig olvasgatni szoktam a bejegyzéseket. Nemrég például épp életmentő információkat találtam két számomra teljesen ismeretlen felhasználó beszélgetéséből.

Az egyik épp házat épített, és azon gondolkodott, hogy honnan szerezzen villanybojlert. Lehet, hogy most meglepődtetek, hogy ennek semmi köze az elektronikus zenéhez, de ez azért van így, mert mi, ezen az oldalon egy olyan közösség vagyunk, aki bármiről szívesen beszél, és bárkinek szívesen segítséget nyújt.

Szóval ezt olvasgattam. És mintha bevonzottam volna a dolog, pár napra rá tönkre ment a kis garzonomban a villanybojler. Mivel egy másik településre költöztem, ahhoz képest, ahol felnőttem, hirtelen azt sem tudtam, hogy kihez kérezkedjek be megfürdeni, amíg a probléma megoldódik. Szerencsére azonban eszembe jutott ez a beszélgetés, villanybojler felszerelés kapcsán és gyorsan visszakerestem, hogy mit is ajánlott az egyik csávó a másiknak.

És nem kellett csalódnom. Az online villanybojlerbolt, amit a bejegyzésben ajánlottak, széleskörű kínálattal rendelkezett. Voltak ott Hajdu, Ariston, Gorenje és Haier villanybojlerek. Nos, eddig már biztosan rájöhettetek, hogy nem vagyok szakértője a témának. A régi bojlerem, ami a fürdőszobámban volt felszerelve (ez látta el a konyhát is), valami teljesen más márka volt, valami számomra abszolút ismeretlen. Végül is könnyedén sikerült döntést hoznom, hogy Hajdu villanybojlert veszek, hiszen ez a legismertebb és legszeretettebb Magyarország szerte.

Méreteiben akkorát szerettem volna, mint a másik, ezért megnéztem annak az adatait és az alapján kiválasztottam egy 10 liter tároló térfogattal rendelkező Hajdu AQ 10F felső elhelyezésű elektromos melegvíztároló villanybojlert. A falra éppen úgy, mint az előzőt, függőlegesen lehet felszerelni. A bojleren található kivezetett hőfokszabályozó, tehát saját magamnak be tudom állítani, hogy mennyire meleg vízre van szükségem, így pedig kevesebbet fogyaszt (ha nem állítom túl magas fokra, de annak persze semmi értelme sincs). A tartály hegesztett acéllemez, a korrózióvédelmet benne pedig a speciális tűzzománc bevonat és a magnézium aktív anód biztosítja.

Ami persze számomra nagyon fontos volt, az az, hogy a készülés egyszerre több vízvételi helyet is tudjon ellátni, mivel nekem három csapom van otthon: a fürdőszoba kagylója, a kádon található csap, valamint a konyhában lévő. Mivel egyedül lakom, az nem okozhat gondot, hogy egyszerre használódnak.

Szóval megrendeltem ezt a Hajdu bojlert, és vásároltam hozzá felszerelést is. Ez azt jelenti, hogy ingyen elhozták hozzám, egy előre megegyezett időponton a bojlert, leszereltél a régi felszerelést és felhelyezték az újat, valamint üzembe is helyezték nekem, így nem kellett külön villanyszerelőt és vízvezeték-szerelőt is hívnom.

És mindezt egy zenei blognak köszönhetem, mint oly sok más dolgot is. Ezt nem fogják soha megérteni a szüleim. Ők csak azt látják, hogy mindig a gép előtt ülök és nyomkodom a gombokat. De közben fogalmuk sincs, hogy mit csinálok.